Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği Sertifika Programı Başarıyla Tamamlandı…
17 Haziran 2019

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, İzmir’de ilk kez bir ikinci basamak hizmet hastanesi olarak “Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi’’ alıp akabinde de hızla eğitimleri başlatmıştı. Programı başarıyla bitiren bursiyerler sertifikalarını aldılar.
Hemşirelikte branşlaşmanın önemini vurgulayan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merdiye Öztürk ‘’ Bizler sadece sizlere bir şeyler öğretmedik, sizlerden de pek çok şey öğrendik. Teorik olarak gayet iyi olduğumuzu biliyorum ama ilk sertifika programımız olması nedeniyle pratikte eksikliklerimiz olabilir. Bizler bunların hepsini aldık ve bir sonraki programda uygulmaya koyacağız. Umuyoruz ki bugün buradan memnun ayrılıyorsunuzdur. Tüm ekibimi ve sertifika alan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.’’ dedi.
Sertifika kapanış töreni ikinci konuşmasını gerçekleştiren hastane Eğitim’den sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Miraç Çavdar ise, ‘’Öncelikle herkese çok çok teşekkür etmek istiyorum. Umarım verimli ve güzel bir eğitim dönemi geçirmişsinizdir ve memnun ayrılıyorsunuzdur.. Bizler hastane yönetimi olarak hemşirelikte herşeyi az az bilmekten ziyade bir alanda en iyiyi bilmenin taraftarıyız. Gittiğiniz yerlerde, aldığınız eğitim aldığınız eğitim neticesinde en iyiyi vereceğinize eminiz. Evde bakım Hizmetleri Birimi çok önemli bir birim ve sizlerde bunun önemini biliyorsunuz. Bizler sizleri ağırlamaktan çok memnuniyet duyduk umarım aynı hisleri sizlerde paylaşıyorsunuzdur. Ayrıca kendi eğitim ekibime de tüm emeklerinden ötürü teşekkürü borç bilirim.’’ diyerek düşüncelerini aktardı.
Eğitim programına katılan sekiz kursiyer, kurs sonunda yapılan değerlendirme sınavından başarıyla geçerek sertifika almaya hak kazandı. Türkiye’nin çeşitli illerinden kurs programına katılan kursiyerlere sertifikaları, hastane başhekimlik toplantı salonunda Başhekim Yardımcısı Dr. Miraç Çavdar, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merdiye Öztürk, Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı. Demet Yıldırım ve Eğitim Hemşiresi Özden Karakoç tarafından takdim edildi.