Kansere Değil Hayata Şans Verin Erken Tanı Hayat Kurtarır…
11 Nisan 2018

Sağlık Bakanlığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet  Hastanesi’nde  1-7 Nisan Kanser Haftası sebebiyle meme kanseri farkındalığını artırmaya yönelik   İzmir Meme Hastalıkları Derneği öncülüğünde “Kansere değil, hayata şans verin, meme kanserinden korkmuyorum, erken tanı hayat kurtarır” sloganı ile etkinlik düzenlendi.

Hastane Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Karagülle “Meme Kanseri Belirtileri ve Tanı’’ , Radyoloji Uzmanı Dr. Gül Çolakoğlu “Tarama ve Görüntüleme, ” SBÜ Tepecik EAH Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ise, “Güncel Tedavi Yaklaşımları” konulu sunum yaptı.

Op.Dr. İbrahim Karagülle ve Uzm. Dr. Gül Çolakoğlu tarafından yapılan sunumlarda kadınlarda görülen en sık kanser türü olan meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekilerek, erken tanıda mamografinin önemi vurgulandı. Meme yapılarının oranlarının ve dağılımlarının kişiden kişiye değiştiğini, her kadının meme yapısının kendisine özgü olduğunu bu nedenle tüm film ve raporların mutlaka saklanması gerektiği, anlatıldı. Kendi kendine meme muayenesinin önemine değinilerek, ele gelen bir kitle varlığında, cilte çekilme ve yara, koltuk altında yara varsa en yakın hastaneye başvurulması mutlaka önerildi. Meme kanserinde güncel tedavi yaklaşımlarını anlatan Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ise, Meme kanserinin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, ancak bu konuda erken tanının ve mamografi çekiminin  çok önemli olduğunu vurguladı. Son olarak  meme kanseri tedavisinin cerrahi, kemoterapi, radyoterapi, plastik cerrahi, psikiyatri ve destekleyici tedaviler ile birlikte disiplinler arası bir çalışmayla yapılması gerektiğine değindi.

Etkinlik sonrası eğitim veren değerli hekimlere  Hastane Yönetimi tarafından çiçek takdimi yapıldı.