ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?
12 Nisan 2019

Sağlık Bakanlığı İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinde Halk Eğitim Günleri kapsamında üçüncü eğitim olan  ‘Aile İçi İletişim ’’  halka, hasta ve hasta yakınlarına, aynı zaman da hastane çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirildi.

Son günlerde kamuoyunda sıkça duyduğumuz konuların içerisinde  en dikkat çekeni olan çocuklarımız ile en doğru iletişimi nasıl? ne şekilde  kurmamız gerekiyor? doğru iletişime geçebilmek için aile olarak bize düşen görevler nelerdir? gibi ana başlıkların yer aldığı ‘’aile içi iletişim- çocukların duygusal, fiziksel, cinsel, ekonomik  istismar konularının işlendiği halk eğitimimiz çok güzel ve bilgi dolu  bir atmosferde geçti. Hastane Eğitim Birimi tarafından organize edilen eğitime katılım oldukça  yüksekti.

Psikiyatri Uzmanı Doktor Çiğdem Kırcı Dallıoğlu’nun hazırlayıp sunduğu eğitimde  Dallıoğlu ‘’Çocuğun duygusal, fiziksel, cinsel, ekonomik ihmal ve istismardan korunması  çocuğun dışında primer olarak ailelerin, devletin, eğitim ve sağlık kuruluşlarının ve tüm sosyal çevrenin işbirliği içinde gerçekleştirilmesi gereken bir sosyal  sorumluluktur. Eğitimin  amacı, primer sorumlu dediğimiz ailelerin çocuklarını nasıl koruyacakları ve gözetimlerinin dışında oldukları alanlarda çocukların kendilerini korumalarını nasıl başaracakları konusunda, ailelerin çocuğu, nasıl eğitmeleri gerektiğinin ve böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında, neler yapabileceklerinin aktarılmasıdır. Hedefimiz ailelerin desteğini ve sevgisini her konuda ve her zaman hissedebilen kendilerini ifade edebilen ve bundan tereddüt etmeyen mutlu çocuklarla mutlu bir gelecektir. ‘’ diyerek düşüncelerini aktardı.

Eğitim ile ilgili olarak Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Esra Duğral ise, ‘’ Son dönemlerde yaşanan talihsiz olaylar sonrası oldukça hassas olan bu konuda ebeveynlerimizi bilinçlendirmek için Buca halkımıza yönelik bu ayki halk eğitim günü konumuzu belirledik. Herkes için çok  faydalı bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Öncelikle doktorumuz Çiğdem Kırcı Dallıoğlu başta olmak üzere katılımlarından ötürü herkese tek tek teşekkür ediyorum. ‘’dedi.

Eğitimde aynı zamanda ailelere  önerilerde bulunularak, karşılıklı soru cevap şeklinde anlatılarak tüm katılımcıların  bilgilendirilmesi sağlanmaya çalışıldı. Zaman zaman renkli ve farklı sorularla karşılıklı muhabbet içerisinde geçen eğitimden herkes çok memnun kaldığını dile getirdi

Halk eğitimi öncesi düzenlenen mini kokteyl ile misafirlere  ikram servisi yapıldı. Eğitim  sonunda ise,  Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Esra Duğral tarafından Uzm. Dr. Çiğdem Kırcı Dallıoğlu’na güzel sunumu ve katkılarından ötürü teşekkür belgesi ve çiçek takdimi yapıldı.