BİLİMSEL ÇALIŞMA EKİBİ’NE SAĞLIK ARAŞTIRMALARI EĞİTİMİ
21 Şubat 2019


  • DSC_9933.JPG
  • DSC_9935.JPG
  • DSC_9941.JPG
  • DSC_9944.JPG
  • DSC_9947.JPG



Sağlık Bakanlığı İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Bilimsel Çalışma Ekibi çalışmalarının, ikinci ayağı olan ‘’Sağlık Araştırmaları Nasıl Yapılır?’’ konulu eğitim,  9 Eylül Üniversitesi Tıp fakültesi Halk Sağlığı ABD’dan Prof. Dr. Reyhan Uçku tarafından, Başhekimlik Toplantı Salonunda, ekip üyelerine yönelik olarak  gerçekleştirildi.

Bilimsel Çalışma Ekibi, bir taraftan kendi projelerini üretme yolunda ilerlerken; diğer taraftan da ekip üyelerinin eğitimine de hızla devam ediyor. Bu eğitimler kapsamında, ikinci eğitim olan; Sağlık Araştırmaları Nasıl Yapılır? 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ABD’dan, Prof. Dr. Reyhan Uçku tarafından bilimsel çalışma ekibi üyelerine yönelik verildi.

Başhekimlik Toplantı Salonunda düzenlenen  eğitim de Prof. Dr. Reyhan Uçku ‘’ Bugünkü eğitimimizin amacı, Bilimsel Çalışma ekibinde bulunan arkadaşlarımıza bilimsel bir çalışma nasıl yapılır? Bir bilimsel çalışmanın araştırma basamakları nelerdir? Nasıl planlanır? Çalışmaların teknik kısımlarından, pratik bölümlerimizden de örnekler vererek anlatmaya çalıştık. En son olarakta  akıllarına takılan  soruları yanıtlamaya çalıştık. Faydalı bir eğitim olduğunu umuyorum. Öncelikle hastane Başhekimi Uzm. Dr. Esra Duğral başta olmak üzere, Eğitim Biriminize ve siz değerli ekip arkadaşlarımıza yapacağınız projelerde, şimdiden başarılar diliyor, herkese katkılarından  ötürü teşekkür ediyorum . ‘’ dedi

Eğitim  ile ilgili olarak, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Esra Duğral ise ‘’ İkinci basamak hizmet hastanesi olarak bizler, bilimsel çalışmalar yapmak ve uygulamalarımızda bilimsel çalışmanın gücünden faydalanmak için kurduğumuz ekibin, araştırmalarına  yön vermek amacıyla, alacağımız eğitimlerin ikincisi olan,  Sağlık Araştırmaları Nasıl Yapılır? konulu eğitimimiz 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ABD’dan değerli hocamız Prof. Dr. Reyhan Uçku tarafından bizlere aktarıldı.  Değerli hocama; kıymetli bilgilerini bizimle paylaştığı için çok teşekkür ederken, ekip arkadaşlarımın çalışmalarına oldukça yön verici olacağı kanısındayım. Bizler Hastane Yönetimi olarak, ekibimize gereken eğitim desteğini, alanında en yetkin hocalarımız ile birlikte vermeye, ekibin çalışmalarını desteklemeye devam ediyoruz. Herkese tek tek katılımlarından dolayı, ben de teşekkür ediyorum.’’ diyerek düşüncelerini aktardı.

 Eğitim bir yarım gün sürecinde yapıldı. Verimli geçen eğitimden herkes çok memnun ayrıldı.