3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne ‘’Bir Dakika Yaşa Anlarsın’’ Empati Oyunu ile Dikkat Çekildi.
03 Aralık 2018

Sağlık Bakanlığı İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne“Bir Dakika Yaşa Anlarsın” oyunu ile dikkat çekti.

Engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulunması, sorunların belirlenmesi, çözüm yollarının tartışılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla Hastane Yönetimi ve çalışanlarına “Bir Dakika Yaşa Anlarsın” isimli empati oyunu oynatıldı. Hastane Sosyal Hizmet Uzmanı  Akkız Bayrak  tarafından düzenlenen etkinliğe, katılanların kendilerini bir dakika boyunca, engelli bir birey gibi hissetmeleri sağlanarak, bu anlamlı günde farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Hastane Yönetimi ve tüm çalışanlarının katılımı ile oynanan empati oyununda katılımcılara bir dakika süresince görme engelli veya ortopedik engelli bireylerin yerlerine geçmeleri ve bu şekilde hastane de işlemlerini yaptırmaları istendi. Oyunun bitiminde katılımcılar bir dakika boyunca bu engel durumunu deneyimlemenin gerçekten zor olduğunu bildirdiler.

Buca Seyfi Demirsoy DH Sosyal Hizmet Uzmanı Akkız Bayrak  “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bizde kendimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere bugüne özel olmamakla  birlikte farkındalık çalışmaları yaptık. Engelli çalışanlarımızı ‘’Tüm engelleri ortadan kaldırmaya yönelik koyduğumuz iradeyle ’’ kucaklıyoruz. Bu günün de vesilesiyle engel olmayacağımıza ve engelli bireylerin güçlendirilmesi ve eşitliğin sağlanması için çalışacağımıza yeniden söz veriyoruz. Ayrıca  oyunumuza katılan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek düşüncelerini bildirdi.

Gerek empati oyununa katılarak,  gerekse oyun sonrası hissetmiş olduğu duygularını aktaran  Başhekim Yardımcısı Dr. Miraç Çavdar ise, ‘’Tekerlekli sandalyede geçirdiğim bir dakikada, gözlerimi kapayarak koordinasyonumu sağlamaya çalıştığım o anlarda, yaşamış olduğum duygu durum değişikliklerini tarif dahi edemem. Betondan engellerin çokluğunda, yaşadığımız fiziksel engeller, bizleri ne kadar zor duruma düşürse de, işlerimizi kolaylaştıran tüm yasal ve fiziksel düzenlemelere, minnettarım. Tam eşitlik sağlanana kadar, Hastane Yönetimi  olarak    bu konudaki çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir.’’ dedi.