Ziyaret saatleri ve hastane kurallari
02 Ağustos 2023

Ziyaretçi Saatleri

Yataklı Servisler İçin:
Öğlen :  13:30 – 14:30   Akşam :  18:30 – 19:00
Yoğum Bakımlar İçin:
Öğlen :  13:30 – 14:30

Hastane Kuralları

• Hastalar yatış esnasında kendilerine verilen hasta kol bantlarını taburcu olana kadar kesinlikle çıkartmamalıdırlar.
  • Hastalar acil durumlarda hasta yataklarının başlarındaki ve lavabolardaki hemşire çağrı zilini kullanmalıdırlar.
  • Hastalar yatakları üzerinde bulunan yatak koruyucuları kesinlikle yerinden kaldırmamalıdır, hastalara verilen nevresimler çıkarken eksiksiz olarak görevliye teslim edilmelidir.
  • Enfeksiyonu önlemek ve oda düzenini korumak için çöplerin tuvaletlerdeki çöp kovalarına atılması gerekmektedir. Hastaların kullandığı sürgü, ördek gibi kişisel malzemelerin kullanıldıktan sonra tuvaletlerdeki  kırmızı poşetli tıbbi atık kovasına atılması gerekmektedir.
  • Yangın merdivenlerinin amaç dışı kullanılması ve hastane içerisinde sigara içilmesi kesinlikle yasaktır.
  • Sağlıksal bir zorunluluk olması durumunda, doktor önerisi ile hasta yanında bir refakatçi kalabilir.
  • Refakatçiler, klinik hemşiresinin önerisi ile hastalarına yardım etmeli ve hastane kurallarına uymalıdır.
  • Refakatçiler; Hastanede kalabilmek için ‘’Refakatçi Kartı’’ nı taşımalı, görevlilerin sorması durumunda göstermelidirler.
  • Refakatçiler dinlenmek istedikleri zaman, refakat dinlenme odalarını kullanabilirler.
  • Refakatçilerin, vizit ve tedavi saatlerinde hasta odalarını boşaltması gerekmektedir.
  • Refakatçilere ve hastalara çıkan normal yemek 3 öğün olarak verilmektedir.
  • Odaların temizliği ve görüntüsü açısından etajer üzerinde bardak, su ve peçete dışında malzeme bulundurulmamalıdır.
  • Hasta yatağı üzerine oturulmamalı, kalorifer üzerine, yatak kenarına çamaşır asılmamalı ve pencere kenarına eşya veya malzeme koyulmamalıdır.
  • Hastalar ihtiyaçlarını karşılamak için servis hemşiresinin bilgisi ile odalarından ayrılabilirler.
  • Klimaların verimliliği açısından açık olan camlar kapatılmalıdır.
  • Yemek tepsileri görevlilerin belirlediği yerler dışına koyulmamalıdır.
  • Yüksek sesle konuşmamalı, diğer hastaları rahatsız edecek şekilde radyo dinlenmemeli ve TV izlenmemelidir.
  • Gereksiz yanan lambalar söndürülmeli, boşa akan musluklar kapatılmalıdır.
  • Ziyaretçiler tarafından hastalara yiyecek, içecek ve çiçek getirilmemelidir.
  • Ziyarete gelirken 0-16 yaş arası çocuklar ziyarete getirilmemelidir.
  • Hastanemizin güvenliği, kamera sistemiyle 24 saat izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır.
  • Lütfen memnuniyet, öneri ve şikayetlerinizi formlarımıza yazarak memnuniyet, öneri ve şikayet kutularımıza bırakınız.
  • Hastane telefonumuz: 452 52 52 – (başına 1 ekleyip oda numarası) ÖR: oda no 345 ise dahili 1345 / Fax numaramız 452 77 88