TDL (Travay, Doğum, Lohusa) Odaları
02 Mayıs 2024

Anne Oteli

Anne otelleri, bebeği/çocuğu (0-2 yaş) yenidoğan yoğun bakım ünitesinde / çocuk yoğun bakım ünitesinde yatan annelerin hastaları iyileşinceye kadar kaldıkları ve doğumu yaklaşmış olup hava şartları, ulaşım vb. sebeplerden dolayı sağlık tesislerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan ve sosyal endikasyonu olan gebelerin sağlık tesisi içerisinde özellikle yenidoğan yoğun bakıma (gebeler için kadın doğum servisine) mümkün olduğunca yakın yerlere kurularak faaliyet gösteren bölümlerdir.

Anne oteli hastanemizin A blok 4. katında bulunmaktadır. Anne Oteli üç yataklı, içerisinde banyo-wc yer alan bir odadan oluşmaktadır. Annelerimizin kişisel ihtiyaçları dışında yeme, içme ve temizlik vb. ihtiyaçları hastanemiz tarafından karşılanmaktadır.

Doğum Ünitesi

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nda doğumhane  hizmetleri yürütülmektedir. Doğum ünitemizde 10 adet TDL (Travay, Doğum, Lohusa) doğum odası bulunmaktadır. Her hasta tek kişilik özel odalarda doğum masasına dönüşebilen özel yataklarında her türlü donanıma sahip uzman doktorlar ve ebeler tarafından hizmet sunulmaktadır. Aylık ortalama yaklaşık 300-350 doğum gerçekleşmektedir. Doğum ünitesi giriş kapısında ve poliklinikler giriş alanında doğum haberini bekleyen hasta yakınları için bilgilendirme ekranı bulunmaktadır. Doğum ünitesi A blok 2.katında bulunmaktadır.