BUCA'NIN İLK YARDIM ELİ PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ VE KAPANIŞ TOPLANTISI

• 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg

Buca Kaymakamlığı ve İzmir Çağdaş Balkan Kadınları Derneği koordinatörlüğünde;  Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay İzmir Şubesi ortaklığında Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ve Buca Ömer Seyfettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katkılarıyla yürütülen ‘’Buca’nın İlk Yardım Eli Projesi Ödül Töreni ve Kapanış Toplantısı  Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı.

Buca’nın İlk Yardım Eli Projesi kamu kurumları, yerel yönetimler ve üniversiteler arasındaki koordinasyon ve iş birliğinin güzel bir örneği olarak, toplumu ilk yardım konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan bir proje olarak doğmuştu.  Buca’da ikamet eden, çalışan, öğrenim gören herkes için  “Gönül Gönüllülük İster, İlk Yardım Eğitim İster” sloganıyla yola çıkan proje ile yetişkin, genç, çocuk, öğrenci, çalışan olmak üzere çeşitli yaş ve meslek gruplarından 2000 kişiye ulaşılması hedeflenmişti.

Projenin kapanış törenine Buca Kaymakamı Faik Arıcan başta olmak üzere, proje paydaşları, Buca’nın resmi ve sivil toplum örgütleri, yarışmaya katılan okullar  olmak üzere çok sayıda kişi ve kurumlar katıldı. Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Esra Duğral ve Yönetim ve Proje Ekibi’ninde yer aldığı tören de, açılış konuşmalarının ardından, katılımcılara teşekkür belgesi ve ilk yardım belgeleri takdimi yapıldı. Daha sonra düzenlenen resim yarışmada dereceye giren öğrencilerin açıklanması ve  hediyelerin verilmesi gerçekleştirildi.  Hatıra fotoğrafının çekilmesi ile tören son buldu.

Tören kapsamında, resim yarışmasında sergilenmeye layık görülen resimler, Hastane Konferans Salonu girişinde sergilendi. Müzik dinletisi eşliğinde, hazırlanan ikramlar gelen misafirlere takdim  edildi.

Buca’nın İlk Yardım Eli Proje faaliyetleri; farkındalık ve bilinçlendirme seminerleri, sokak etkinlikleri ve Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı kurs eğitimlerinden oluşmuş olup, tüm faaliyetler, alanında uzman eğitmenlerin rehberliğinde yürütülerek; bu sayede, ilçe de ilk yardım bilgi ve becerisine sahip bireylerin sayısının artması hedeflenmiş olup hedefe yaklaşık 2000 kişi ile ulaşılmıştır.