Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Koronavirüs Hazırlıkları
11 Eylül 2020

Sağlık Bakanlığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi  olarak, Yeni Koronavirüs (COVİD-19) karşı birtakım önlemler alınmıştır.

Yemekhane oturma düzeni ve yemek saatleri yeniden düzenlenmiş, hemen uygulamaya geçilmiştir.

Hastane mevcut durumu gelebilecek Yeni Koronavirüsle enfekte hasta sayısına göre yeniden düzenlenmiştir. (asansörlerin kullanımı, izolasyon odalarının oluşturulması vb.)

Çalışan sağlık personellerinden, en aktif şekilde faydalanmak için çalışma saatleri ve şekli yeniden düzenlenmiştir.

Tüm hastane çalışanlarına Yeni Koronavirüs ile ilgili sürekli eğitimler verilmiş olup, hastanenin en yoğun alanlarına bilgilendirme afişleri asılmış ve bilgilendirici el broşürleri dağıtılmaktadır.

Hastanemiz Pandemi Plan Hazırlama Komisyon üyeleri tarafından, ‘’Pandemi Tatbikatı‘’planlanıp, yapılmıştır.

Kişisel Koruyucu ekipman stokları arttırılmış olup, pandemi süresince ihtiyaç duyulabilecek  tıbbi malzeme ve ilaçlar temin edilmiştir.

Hastanemizin en yoğun alanları başta olmak üzere (poliklinikler, Sağlık Kurulu, Çimentaş Polikliniği) ilaçlama çalışmaları yapılmış olup düzenli aralıklar ile ilaçlamalar devam edecektir.

Gün içerisinde temizlik personelimiz tarafından sürekli ve düzenli aralıklarla, kullanım alanlarının, kliniklerin dezenfeksiyonu, hassasiyet içerisinde yapılmaktadır.

Hastane Başhekim Vekili Op. Dr. Cenk Sinan Atalay ‘’ İlk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Yeni Koronavirüsü gündemin en önemli konularının başında geliyor. Hastane Yönetimi olarak, Pandemi Faaliyet planlarımızı hazırlayıp en seri şekilde  hayata geçirdik. Gün ve gün yeni gelişmeleri takip ederek, hem kendimiz hem de hastalarımız için bu süreci sorunsuz bir şekilde geçirmeyi umuyoruz. Başta kendi hastane çalışanlarımız olmak üzere, bu süreçte emeği geçecek olan herkese şimdiden kolaylıklar dileyerek, teşekkürlerimi iletiyorum. ‘’ diyerek kısaca görüşlerini bildirdi.