Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde ‘’Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ‘’ düzenlendi
Sağlık Bakanlığı İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliği ile ‘’Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ‘’ düzenlendi. Eğitime Hastane Yönetimi başta olmak üzere Bilimsel çalışma ekibi üyeleri, Eğitim hemşireleri ve hastane çalışanları katıldı.
Bilgiyi Üreten Hastane Olmak İstiyoruz…
Eğitimin açılış konuşmasında hastane Başhekimi Uzm. Dr. Esra Duğral ‘’Bizim hastanemiz ikinci basamak hizmet hastanesi olarak geçmekte, ancak yapılan hizmetlerin geneline baktığımız da zaman zaman üçüncü basamak hastaneler gibi çalışmaktayız. Örneğin öncelikli birimlerimizin sayısını arttırdık. Geçtiğimiz günlerde Obezite Merkezimizi hizmete açtık. Sağlık Turizmi ruhsatımızı aldık. Hastanemize turist hasta kabul edebiliyoruz. Hizmet hastanelerinden sadece tıbbi anlamda hizmetler beklenirken bizler farklı uygulamalara imza atmaya çalışıyoruz. Kendi bünyemizde Bilimsel Çalışma Ekibimizi oluşturduk. Onlar öncelikle eğitimlerini alıyorlar sonra da onu uygulamaya geçiriyorlar. Ekibimiz gerçekten çok başarılı çalışmalar yapmaya başladı. Temmuz ayında sonuçlanacak olan bir KA 1 projesini hazırladılar. Ondan cevap bekliyoruz. KA2 yolunda da başarılı olacağını düşündüğümüz fikirlerimiz var. Hastanemiz olarak İZKA’yı takip ediyoruz. Belki bugün burada edineceğimiz bilgilerden sonra İZKA projemiz de oluşur. Sonuç olarak herkeste oluşmuş olan ikinci basamak devlet hastaneleri algısını bizler yıkarak, hastanemizin bilimsel projelerle de anılmasını, hastanemizde kongreler düzenlenmesini ve kongreler için poster, bildiri vb. alanlarda daha çok yer almak, üreten bir hastane olmak istiyoruz. Şimdiden tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve verimli bir eğitim olmasını diliyorum.’’ dedi.
İZKA olarak biz kimiz ve proje nasıl hazırlanır?
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Teknik Yardım Masası’ndan Dr. Özlem Değerli ise ‘’Kalkınma Ajansları tüm Türkiye genelinde bölgesel olarak hizmet veren kamu kurumlarıdır. İZKA sadece İzmir’e özel çalışmaktadır. Bölge de kalkınmaya katkı koymak amaçlı kurulan, bu anlamda bölgesel kalkınma planları yapıp, strateji eylem planlarını ortaya koyan, sonra bu strateji eylem planlarını hayata geçirmek üzere bir takım destek programlarını kapsamaktadır. Bunlar mali destek, hibe desteği, fizibilite desteği gibi farklı destek türlerinden oluşmaktadır. Ayrıca İzmir İZKA da teknik yardım masası da bulunmaktadır. Bugün burada uygulamalı proje hazırlama eğitimimizi gerçekleştireceğiz. İki gün boyunca eğitimimiz devam edecek. Mantıksal çerçeve yaklaşım denilen bir yaklaşım var. Bizler proje hazırlarken bu yaklaşımı kullanıyoruz. Bu eğitimimizde proje analiz edip , planlayıp, başvuru formuna nasıl aktarıyoruz bu konuları uygulamalı olarak birlikte işleyeceğiz. Şimdiden katılan herkese teşekkür ediyor, güzel bir eğitim olmasını diliyorum.’’ dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Dr. Özlem Değerli öncülüğünde iki gün sürecek olan eğitim programı başlatıldı.