02 Haziran 2023

HASTANE AKŞAM BAYRAKLI.jpg
Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İzmir’in tarihi MÖ 130’lu yıllara dayanan en eski yerleşim yerlerinden Buca ilçesinin merkezinde yer alan Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şehrin gürültüsünden uzak çam ve zeytin ağaçları ile kaplı bir alanda “Forbes Köşkü” olarak adlandırılan tarihi bir yapıyı da içeren 132 dönüm arazi üzerinde hizmet vermektedir.

Hastanemiz 06.07.2002 tarihinde “SSK Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi” olarak hizmete açılmıştır. 19.02.2005 tarihinde ise “T.C. Sağlık Bakanlığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi” olarak Sağlık Bakanlığı bünyesine geçmiştir.10.06.2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı ve İzmir Demokrasi Üniversitesi arasında imzalanan birlikte kullanım protokolü ile hastanemiz “Eğitim ve Araştırma Hastanesi” statüsü kazanmıştır. 01.08.2020 tarihinde ise Bakanlık Makam Oluru ile Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin müstakil hastane statüsünün kaldırılmasıyla hastanemize bağlanmış ve “Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası” olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu tarih itibariyle “T.C. Sağlık Bakanlığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi” adı altında toplamda 535 yatak kapasitesi ile A1 rolünde hizmet verilmeye başlanmıştır. Hastanemiz 15.07.2020 tarihinden itibaren Prof. Dr. Mehmet Yekta ÖNCEL’in kurucu başhekimliğinde Eğitim ve Araştırma misyonunu da üstlenerek, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını almıştır.

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir Depreminde hasarlı olan hastanemiz, depremden kısa bir süre sonra tahliye edilmiştir. Hastanemiz yerine yeni yapılan Buca Seyfi Demirsoy Eğim ve Araştırma Hastanesi yeni hizmet binası 40000 m2 kapalı alana sahip, 152'si Yoğun Bakım olmak üzere toplamda 318 yatak kapasitesine sahip tamamı tek kişilik odalardan oluşan modern bir hastane olarak son teknolojilerle donatılmış tıbbi cihazlarla hastalarımıza hizmet vermektedir. Hastanemizin projesinde ayrıca organ/doku nakli yapabilecek kapasitede 6 ameliyathane, 3 küçük müdahale odası, endoskopi ünitesi, kemoterapi ünitesi, fizik tedavi ünitesi, görüntüleme merkezi ve girişimsel radyoloji/anjiografi ünitesi bulunmaktadır.

Hastanemizin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası ise 5 ayrı blokta toplam 22.953 m2 kapalı alan içerisinde 137 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Ek Hizmet Binası bünyesinde 18 yataklı 3. basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 6 yataklı 2. basamak Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve 6 yataklı 1. basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi bulunmaktadır. TDL (Travay, Doğum, Lohusa) Odaları, Suda Doğum Ünitesi, Gebe Okulu ve Emzirme Danışmanlığı Polikliniği gibi Özellikli Birimlerimizle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları alanında hizmet vermektedir. Hastanemiz 2011 yılında “Bebek Dostu Hastane”, 2017 yılında  “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” ve 2018 yılında ise “Anne Dostu Hastane” unvanlarını almıştır. Hastanemiz bu üç unvanı taşıyan İzmir’deki ilk hastanedir.

07.11.2022 tarihinde hasta kabulüne başlayan yeni hastanemiz A1 rolünde toplamda 455 yatak kapasitesine sahip olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Hastanemizde Ağustos 2004 yılından beri “Hastanın hekimini özgürce seçme hakkı vardır”. Hastanemiz 05.10.2006 tarihinden bu yana kaliteli hizmetin yazılı kanıtı olan TSE-ISO 9001:2000 belgesine  ve 16.10.2009 tarihinden itibaren TSE-ISO 9001:2008 kalite belgesine sahip olarak hizmete devam etmektedir. Ayrıca hastanemizin akademik dergisi 2020 yılı Ağustos ayı itibarı ile Forbes Tıp Dergisi (Forbes Journal of Medicine) adıyla yayın hayatına başlamıştır. Sağlık hizmetinin sürekli iyileştirmenin yolunun eğitim  olduğu bilinciyle hizmet içi eğitimlerimiz düzenli bir şekilde devam etmektedir.