Sağlık Bakanlığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Dünya Diyabet Günü’ne Dikkat Çekildi…

Sağlık Bakanlığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde ‘’14 Kasım Dünya Diyabet Günü’’ münasebetiyle diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hafta boyunca bir çok etkinlik düzenlendi.
Hastane Diyabet Eğitim Hemşireleri tarafından hafta boyunca düzenlenen etkinlikler kapsamında hastane poliklinikler binası girişine farkındalık standı kurularak, tüm gün boyunca standa uğrayan kişilerin kan şekeri ölçümü yapıldı. Farklı bir gün de hastane ana bina girişine de farkındalık standı açılarak yatan hasta yakınlarının ya da herhangi bir nedenle o sırada hastanede bulunan tüm kişilerin kan şekeri ölçümleri yapıldı. Toplamda 278 kişinin kan şekeri ölçümü yapıldı. Ayrıca stant da broşür dağıtımı yapılarak kişilere bire bir bilgilendirmeler de yapıldı. Yoğun talep gören stant, oldukça verimli geçti.
Hastane Diyabet Eğitim Hemşireleri Gülten Biçersoy ve Sezen Serin 14 kasım Dünya Diyabet Günü’nün önemini vurgularlarken, ‘Verdiğimiz eğitimlerimizin amacı bireylerin Diyabetlerini yönetebilmeleri, yaşam tarzlarını Diyabete göre yeniden şekillendirmelerini sağlamak. Bu hafta ana bina ve poliklinikler binamızda olmak üzere iki farklı günde açmış olduğumuz stantlarımızda şunu gördük. Bizler gerçekten bu zamana kadar ki vermiş olduğumuz eğitimlerimizle amacımıza ulaşmışız aslında. Çünkü toplumumuzda bu bilinç ve farkındalık oluşmuş. Standımıza başvuran kişiler genel olarak bir şekilde diyabet yada potansiyel diyabet hastaları idi. Ayrıca Diyabet konusunda oldukça bilinçli ve duyarlı olduklarını gözlemledik. Bu sonuçlar bizleri çok mutlu etti. Yolları standımızdan geçen bizi yalnız bırakmayan gerek Hastane Yönetimi gerekse halktan katılan herkese katkılarından ötürü çok teşekkür ediyoruz. ‘’ dediler.
Hastane Yönetici Vekili Op. Dr. Sırrı Sorguç ise, ‘’ ’14 Kasım Dünya Diyabet Gününde öncelikle böyle anlamlı bir etkinliğe imza attıkları için hastane Diyabet Hemşirelerimize teşekkür ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Son yılların en önemli hastalıklarından biri olan Diyabet, iyi kontrol edilmediğinde özellikle kalp, böbrek ve göz için çok ciddi bir tehdit oluşturabilmekte. Bu nedenledir ki Diyabet konusunda toplumumuzun bilinçlenmesi büyük önem taşımaktadır.’’ dedi.