2. EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ SERTİFİKA PROGRAMIMIZ BAŞLADI…
17 Haziran 2019

İzmir  Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği Sertifika Programının ikincisi başladı.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım Hasta Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından İzmir  Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi “Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi’’ alarak İzmir ‘de  tescillenen ilk hizmet hastanesi olma unvanını almıştı. Sertifikalı eğitim programı  yeni dönem kursiyerleri ile ikinci eğitime  başladı.

Sertifika programı açılış konuşmasını gerçekleştiren Başhekim  Yardımcısı Dr. Miraç Çavdar ‘’ Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi olarak hastanemizin evde sağlık hizmetleri  konusundaki birikimlerini paylaşacak olmanın verdiği heyecan ile Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği  Sertifikalı Eğitim programımızın ikincisini başlatıyoruz. Öncelikli hedefimiz mesleki hizmet kalitesini yükselterek alanında yetkin evde sağlık hizmetleri  hemşirelerinin yetiştirilmesini sağlamaktır. Sizlere hoş geldiniz derken sertifika programımızın verimli ve başarılı geçmesini diliyorum. Herkese katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Bir dönemde toplamda sekiz kişiye eğitim verilecek olan Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği Sertifika Programı hakkında bilgi veren Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi  Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merdiye Öztürk ise  ‘’ Evde Sağlık Hizmetleri Sağlık Bakanlığı ve hastanemiz olarak bizlerin en önem verdiği alanlardan bir tanesi. Gerek hasta ya da ihtiyacı olan bireylere bakım hizmetlerini ayaklarına  götürme  ve gerekse  bu alanda çalışanların arkadaşlarımızın kurs programları ile  kendilerini ve bilgilerini yenilemelerine aracı olmak bizim için çok önemli, bir o kadar da mutluluk verici. Kurumumuz olarak bu sertifika programına ev sahipliği yapmaktan oldukça mutluyuz. Herkese öncelikle hoş geldiniz derken, bilgi dolu, verimli bir kurs süreci olmasını diliyorum. ‘’ diyerek düşüncelerini bildirdi.

Konuşmaların ardından açılış programı sona erdi.