Buca TRSM'den Yeni Yıl Etkinliği
31 Aralık 2018

BUCA TRSM HASTALARINA ‘’YENİYIL ETKİNLİĞİ’’

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne bağlı, Çimentaş Semt Polikliniği binasında bulunan,  Ekim 2012 tarihinden itibaren  hizmet vermeye başlayan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, hastalarına ‘’Yeniyıl Etkinliği’’ düzenledi.

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne bağlı  Çimentaş Semt Polikliniği zemin katında, 2012 yılından itibaren  kronik psikiyatri hastalarına kapılarını açan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi; açıldığı o günden bugüne altı yılda yediyüz kişide farklı  farkındalıklar yaratmayı başarmıştır. Gerek ev ziyaretleriyle tek tek hastalarına ulaşan merkez,  gerekse kurumda vermiş olduğu poliklinik hizmeti, farmakolojik tedavi düzenlenmesi, ilaç yan etki takibi, kilo takibi, laboratuvar tahlilleri,  iş uğraş terapisi kapsamında Buca Halk Eğitim Merkezi'nden görevlendirilen öğretmenler tarafından hafta içi her gün resim, spor, oyun, müzik gibi faaliyetler, belirli günlerde doğum günü kutlamaları , kurum dışı gezi organizasyonları, sergi ve kermes gibi çalışmalar ile çok yönlü hizmet vermektedir.Bu faaliyetler  ile hastaların hafıza, dikkat, yaratıcılık ve özgüvenlerini  arttırmak, onların daha kolay  sosyalleşmelerini sağlamak ile   umut ve motivasyonlarını daha da ileri boyutlara taşımayı   amaçlamıştır. Tüm bu amaçlar ile hastalara yönelik TRSM ekibi tarafından ‘’Yeniyıl Etkinliği’’ gerçekleştirildi. Etkinlikte Müzik Öğretmeni tarafından bağlama çalındı. Bağlamaya şarkıları ile eşlik eden hastalar oldukça keyifli dakikalar geçirdiler. Ardından kesilen pastalar ile yeni yılın gelişi kutlandı. Hastalara pastanın yanında hazırlanmış olan ikramlıklardan da sunuldu.

Müzikli bol eğlenceli geçen etkinliğe, katılan tüm hastalar oldukça keyif aldıklarını belirttiler. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok çok teşekkür ettiler. Buca TRSM ekibi ise , hastalarının keyif alıp mutlu olduklarını görünce kendilerinin de en az onlar kadar mutlu olduklarını dile getirdiler. Ayrıca yeni yılın sağlık , başarı, huzur, barış ve mutlulukları da beraberinde getirmesi temennisinde bulundular.