Hastanemiz Gelir Gerçekleştirme Birim Sorumlusu En İyi Üçüncü Bildiri Ödülünü Aldı…
21 Mart 2019

• 133.jpeg
  • 135.jpeg
  • 134.jpeg

Sağlık Bakanlığı İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Gelir Gerçekleştirme Birimi Sorumlusu Mehtap Akçapınar KADEM’in (Kadın ve Demokrasi Derneği)   ‘’5.Toplumsal Cinsiyet Adaleti : Demoğrafik Dönüşüm ve Kadın’’ başlıklı kongresinde ‘’ Spontan Doğum Oranlarını Arttırmada Ebelik Mesleğinin Rolü’’ isimli bildirisi ile otuzyedi bildiri arasından üçüncülük ödülüne layık görüldü

KADEM’in öncülüğünde İbn  Haldun Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Marmara üniversitesi, SETA Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası’nda  gerçekleştirilen ‘’5. Toplumsal Cinsiyet Adaleti: Demoğrafik Dönüşüm ve Kadın temalı kongresine katılan  Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Gelir Gerçekleştirme Birimi Sorumlusu Mehtap Akçapınar  ‘’Spontan Doğum Oranlarını Arttırmada Ebelik Mesleğinin Rolü’’ isimli bildirisi ile çesitli kurum ve üniversite akademisyenlerince sunulan otuzyedi akademik bildiri arasından üçüncülük ödülüne layık görüldü. Akçapınar, ödül ve teşekkür belgesini  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Başkanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı.

Kongrede birçok akademisyen arasından üçüncülük ödülünü almanın  gururunu  yaşadığını bildiren Akçapınar, ‘’ Teması ‘’Demografik Dönüşüm ve Kadın’’ olan kongre ilanını gördüğümde, Ege Üniversitesi’nden doktora danışman hocam Doç. Dr. Birsen Karaca Saydam ve Öğr. Gör. Yasemin Urgancı ile birlikte; günümüzde, dünyada ve ülkemizde salgın haline gelerek, artan sezeryan oranlarının düşürülmesi konusunda bir çalışma yaparak sesimizi duyurmaya karar verdik.’’. Böyle bir camiada alınan ödül ile amaçlananı bir nebzede olsa gerçekleştirdiklerini bildiren Akçapınar tüm sağlık çalışanlarının bu tür kongrelere katılarak seslerini duyurmaları gerektiğini belirtti.