Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1-7 Ağustos "Dünya Emzirme Haftası” Etkinliği Düzenlendi
11 Eylül 2020

• fotooo3.jpg
  • fotoooo2.jpg
  • fotoooo1.jpg
  • fotooo4.jpg
  • fotooo5.jpg
  • WhatsApp Image 2020-08-07 at 11.16.16.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-08-07 at 11.16.19.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-08-07 at 11.28.26 (3).jpeg
  • WhatsApp Image 2020-08-07 at 11.28.26.jpeg

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 1-7 Ağustos "Dünya Emzirme Haftası” nedeniyle yenidoğan bebekler için hayati öneme sahip olan anne sütünün teşvik edilmesi amacıyla, etkinlikler düzenlendi. Dünya Emzirme Haftası (WBW), anne sütü ve emzirme ile ilgili konularda farkındalığı artırmak ve eylemleri canlandırmak amacıyla kutlanmaktadır. Bu sene emzirme ve çevre arasındaki bağlantıya dikkat çekmek için, ‘’Daha sağlıklı bir gezegen için emzirmeyi destekleyin’’ teması vurgulanmaktadır. Emzirme, gezegenimizin ve insanlığın sağlığı için korunmalı, teşvik edilmeli ve desteklenmelidir.

Hastanemize bağlı, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası'nda, sosyal mesafe gözetilerek kurulan stantda, anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye etkileri ve anne sütünün yararı konularında bilgiler verildi. Anne ve anne adaylarına, konu ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.

İlk 6 Ay Sadece Anne Sütü...

"Anne Dostu Hastane", "Bebek Dostu Hastane" ve "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım" unvanları almış bir hastane olarak bu hafta bazı etkinlikler düzenlediklerini belirten Başhekim Doç. Dr. M. Yekta Öncel, "Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi gereklidir" dedi.

Koronavirus Salgını Sırasında Emzirmeli miyim?

Anne sütü, bebeklerin her anlamda sağlığını destekleyen ve onları birçok enfeksiyona karşı koruyan antikorlar sağlar. Anne sütündeki antikorlar ve biyoaktif bileşenler Koronavirus enfeksiyonuna karşı savaşabilir. Bu nedenle "Kesinlikle emzirmelisiniz".

#DünyaEmzirmeHaftası