Başhekimimiz Doç. Dr. M. Yekta Öncel'in TRT Haber Özel Röportajı

Güncelleme Tarihi: 08/10/2020

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında TRT Haber'e canlı yayında konuk olan İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Yekta ÖNCEL önemli açıklamalarda bulundu. Emzirmenin bebeğe ve anneye faydalarına değinen Dr. Öncel, sözlerine "Koronavirus salgını döneminde emzirmenin önemini ve Covid-19 pozitif annenin maske takarak, ellerini ve göğsünü yıkayarak emzirebileceğini" anlatarak devam etti.

İlk 6 Ay Sadece Anne Sütü...

"Anne Dostu Hastane", "Bebek Dostu Hastane" ve "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım" unvanları almış bir hastane olarak bu hafta bazı etkinlikler düzenlediklerini belirten Başhekim Doç. Dr. M. Yekta ÖNCEL, "Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi gereklidir" dedi.

TRT Haber Özel Röportajı'nı izlemek için lütfen tıklayınız.