1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri
28 Kasım 2020

‘’Yeşil Bir Dünya İçin Emzirin’’
Yenidoğmuş Bebeklerin Annelerine Fidan Hediye Edildi…
İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘’1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinliği’’ düzenlendi.
Pandemi ile geçen 2020 yılı insanlığın doğa ve çevreye olan bağlılığını gözler önüne sererken, 1-7 Ekim Emzirme Haftası ‘’Yeşil Bir Dünya İçin Emzirin’’ temasıyla tüm ülkede kutlanmaktadır. Emzirmek ikincil karbon ayak izini yani kullandığımız ürünlerin doğaya negatif etkilerini azaltmak için bebeklerimizi beslemede kullanılan en etkili yöntemdir. Emzirmenin gerçekleşemediği durumlarda biberon, emzik, yapay meme ucu, pompa vb. diğer aparatların imalatından bozulmalarına kadar ortaya çıkan sera gazı doğaya ve tüm canlılara zarar vermektedir. Emzirmek anneliğin doğal bir sürecidir. Doğaldan uzaklaşılmadığı durumlarda emzirmek sorunsuz gerçekleşebilir.
Emzirme haftası kutlamaları kapsamında, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Yekta ÖNCEL ve yönetim ekibi tarafından, yenidoğmuş bebeklerin annelerine birer fidan hediye edildi.