Hastanemizde “17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinlikleri” Düzenlendi…
24 Ocak 2022

• WhatsApp Image 2021-11-17 at 13.11.41.jpeg
  • xxxxx.jpg

Dünyada ve ülkemizde prematüre (erken doğan) bebekler ve sorunları ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla 2011 yılından itibaren kutlanan “17 Kasım Dünya Prematüre Günü’’ kapsamında hastanemizde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Prematüre bebekler ve ailelerinin de bulunduğu etkinliklere Başhekimiz Doç.Dr. M. Yekta ÖNCEL, İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Berna DİRİM METE, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji BD Kurucusu Prof.Dr. Münevver KAYNAK TÜRKMEN hastane yönetim ekibi ve hastane çalışanlarımız katıldı.

Prematüre konusunda toplumsal farkındalığın en üst seviyesini ulaştırılması için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün de desteğiyle “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” video filmi çekildi. “Prematüre Günü Etkinlikleri” kapsamında “Benim Gözümden Prematüre” temasıyla düzenlenen ve yurdun pek çok şehrinden yarışmacının katıldığı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Prematüre bebeklerin anne ve babalarına çiçekleri takdim edildi. Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Selahattin Keskindemirci, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sezen Serin prematüre deneyimleri konusunda duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Ayrıca TRT Radyo-1 de yayınlanan “Ailece” programında Başhekimiz Doç.Dr. M. Yekta ÖNCEL 37 haftadan önce doğan her bebeğin prematüre bebek olduğunu vurgulayarak   “Doğan her 9 bebekten 1’i prematüre olarak dünyaya geliyor. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinde tecrübeli hemşirelerimiz, doktorlarımız ve personellerimiz çok hassas olan bu bebeklerimizle yakinen ilgilenmektedirler.” dedi

“17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinlikleri”,  Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası önünde de bilgilendirme ve farkındalık için  açılan “17 Kasım Dünya Prematüre Bilgilendirme Standı” ile son buldu.