Hastanemizde “Neonatal Resusitasyon Programı (NRP)” Uygulayıcı Eğitimi Verildi…
25 Şubat 2022

• A5.jpeg
  • A2.jpeg
  • A3.jpeg
  • A4.jpeg
  • A6.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-02-25 at 17.08.31.jpeg
  • CCCC.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-02-25 at 17.08.31 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2022-02-25 at 17.09.13.jpeg

Hastanemizde Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Neonatal Resusitasyon Programı (Yenidoğan Canlandırma Programı- NRP) eğitimi 23-25 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
NRP Eğitimine hastanemizde çalışan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniklerinde görev yapan doktorlar, ebeler ve hemşireler katıldı.
Kursun açılış sunumunu gerçekleştiren Başhekimimiz Doç.Dr. M. Yekta ÖNCEL “Ülkemizdeki bebek ölümlerini azaltmayı amaçlayarak, 1998'den beri devam eden NRP eğitimleriyle, yenidoğan ölüm hızı gelişmiş ülkelerin seviyesi olan binde 15'in altına düşürülmüştür. Yedi çok kıymetli eğitimci ve 21 kursiyerle gerçekleştirdiğimiz NRP kursunun çok yararlığı olduğunu düşünüyorum. Son derece yararlı olduğunu düşündüğüm bu programı gerçekleştiren eğitim birimimize, eğitimcilerimize ve bu eğitime katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum“ dedi.
Aynur Turhan’ın kurs sorumlusu olduğu eğitimde Dr. Esmehan Meydan, Dr. Meltem Koyuncu Arslan, Dr. Suzan Şahin, Dr. Sezgin Güneş, Ebe Mehtap Er ve Ebe Hülya Kurtulan Bulut eğitimci olarak görev aldı. Eğitim sonunda düzenlenen sınavda başarılı olan kursiyerlere Başhekimimiz Doç.Dr. M. Yekta ÖNCEL, hastane yönetim ekibi ve eğitimciler tarafından katılım sertifikası; eğitimcilere ise teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.