Hastanemizde "Hemşirelik Haftası Sempozyumu" Düzenlendi...
12 Mayıs 2023

"Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz" başlığıyla düzenlenen sempozyuma İDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reyhan İrkin, Kamu Hizmetleri Başkanı Dr. Engin Akçar ve Başkan Yardımcıları Uzm. Dr. Halil Murat Karadağ ve Dr. Eşref Okunakol, Başhekimimiz Prof.Dr. M.Yekta Öncel, hastanemizin yönetim ekibi ve hastanemizin hemşireleri katıldı.
Açılış konuşmasında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Filiz Çobantepe Köprülü sağlık sisteminin işleyişinde hemşirelerin rollerinin çok önemli olduğunu belirterek hemşirelerin hemşireler haftasını kutladı.
Başhekimimiz Prof.Dr. M.Yekta Öncel ise "Hemşirelerimiz, sağlık hizmetlerinin olduğu her yerdeler. Pandemi, deprem gibi olağanüstü zamanlarda bunu tekrar gördük. Emekleri için tekrar teşekkür ediyorum. Sempozyumun yararlı olacağını düşünüyorum“ dedi.
Hemşirelerin sağlık ekip çalışmasının olmazsa olmaz bileşeni olduğunu vurgulayan Kamu Hizmetlerin Başkanı Dr. Engin Akçar da hemşirelerin gününü kutladı.
İDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reyhan İrkin, ise bilimsel toplantıların önemini vurgulayarak bu kapsamda sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Sempozyumun ilk oturumunda Doç. Dr. Zeynep Sofuoğlu "30 Ekim İzmir Depremi: Çifte Afet Durumunda Hastane Tahliyesi", Doç. Dr. Gülbin Konakçı ise "Afet Durumlarında Acil Hemşireliği" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. İkinci oturumda ise Uzm. Hemş. Fatma Susam Özsayın "Afetlerde Hemşirelik ve AB Proje Destekleri", Dr. Hemş. Yeliz Aka tin "ICN Bizim Hemşirelerimiz Bizim Geleceğimiz", Uzm.Hemş.Filiz Uludağ ve Hemş.Beyza Dikici "Hemşirelik Bakış Açısıyla Kahramanmaraş Depreminden Öğrendiklerimiz" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.
Sempozyumun sonunda hastanemiz kurucu Başhemşiresi Server Güler’e ve meslekte 30 yılını dolduran hemşirelere plaket; deprem bölgesinde görev alan hemşirelere de teşekkür belgeleri verildi.

• dekan.JPG
  • ff.jpg